skip to Main Content
Μαίρη Παππά

Η Μαίρη Παππά γεννήθηκε στην Αθήνα.

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, παίρνει το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ αποκτά το μεταπτυχιακό της πάνω στο  Δίκαιο των Ανθρωπίνων Σχέσεων από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης .

Παράλληλα αποφοιτά από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κώστα Καζάκου έχοντας ως βασικό δάσκαλο το Βασίλη Διαμαντόπουλο. Τα επόμενα χρόνια επικεντρώνεται στη σπουδή του Σωματικού Θεάτρου, όπου μαθητεύει στην Ανέζα Παπαδοπούλου (τετραετές στούντιο), συμμετέχει σε σεμινάρια της Ρούλας Πατεράκη , του Θόδωρου Τερζόπουλου, της Ala Demitova, του Tapa Sudana, στη θερινή Ακαδημία Εθνικού Θεάτρου, σε κύκλο σπουδών αφήγησης παραμυθιού με το Στέλιο Πελασγό και άλλα.

Σκηνοθέτησε το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη-Χαβιαρά (2018, «Πολυχώρος Γαλαξίας»), τη χοροθεατρική παράσταση » Η Σκελετογυναίκα» (2017-16, κινηματοθέατρο Τριανόν και El Convento Del Arte), το έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρ.Σπηλιώτη (2016-15,  θέατρο 14η μέρα, Γραμμές Τέχνης), το σπονδυλωτό έργο «Περί Έρωτος»(2014, Χυτήριο), τη σκηνική σύνθεση «Για ένα ζευγάρι ρόδα» (2009, διεθνές φεστιβάλ Σαντορίνης «Ήχος και εικόνα»).

  Συμμετείχε ως ηθοποιός σε παραστάσεις στην Αθήνα και στα πλαίσια διαφόρων Φεστιβάλ (Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Τεχνοχώρος υπό σκιαν, θέατρο Φούρνος, Χυτήριο,θέατρο της Ημέρας,θέατρο Κνωσσός).

Διδάσκει θέατρο από το 2007 σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, σε σχολεία και ιδιωτικούς φορείς, ενώ εργάζεται στο παιδικό θέατρο ιδρύοντας το 2014 την ομάδα Κρέμα Κανέλα και δημιουργώντας παραστάσεις που παρουσιάζονται στο σχολεία και Δήμους, έχοντας επισκεφτεί συνολικά πάνω από 200 σχολεία, μεταξύ των οποίων η ελληνογαλλική Σχολή Saint Paul, το Αρσάκειο, η «Παιδαγωγικη Βirds», η σχολή Μωραΐτη κ.α.(2019-18 » Ο Δεκατρής», περιοδεία σε σχολεία, 2018-15 «Του νερού τα παραμύθια», περιοδεία σε σχολεία, 2018-15 «Τα παραμύθια της γιαγιάς», κινηματοθέατρο Τριανόν και περιοδεία σε σχολεία, 2018-15 «Το Γαϊτανάκι της Χαράς», περιοδεία σε σχολεία, 2014 «Η πολιτεία του βυθού» της Μ.Λοΐζου, ωδείο Γ.Φακανάς και περιοδεία σε σχολεία).

Την περίοδο 2006 έως 2014 εμψύχωσε τη θεατρική ομάδα του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, παρουσιάζοντας παραστάσεις με συμμετοχή των απεξαρτούμενων (2014 «Φερσεφόνη, η διδαχή της απουσίας»  του Γ.Οικονομόπουλου, θέατρο Χυτήριο, 2011 «Ο ήλιος έλαμπε με δύναμη»,σκηνική σύνθεση με νεοελληνικά ποιήματα,  φεστιβάλ της Γης, 2008 «Σαν τίποτα να μην είχε γίνει», σκηνική σύνθεση με κείμενα Λόρκα και Καζαντζάκη, θέατρο της Ημέρας, 2007 «Η ψεύτρα» του Ζ.Κοκτώ, θέατρο Φούρνος, θέατρο της Ημέρας).

Έχει υπάρξει συνεργάτης δραματουργίας σε σεμινάρια δραματοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος σε συνέδρια με θέμα την Τεχνη και την Ψυχιατρική (Χανιά, Αθήνα).

Την περίοδο 2012-2015 δημιούργησε εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου στην Αλόννησο, αντλώντας θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία .

Έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο σπουδών λογοτεχνικής μετάφρασης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και έχει συμμετάσχει στη συλλογική μετάφραση βιβλίων των εκδόσεων Κοχλίας και στον υποτιτλισμό ταινιών, ενώ διδάσκει Αγγλικά και Γερμανικά.

Αναλυτικά:

2019-18 «Ο Δεκατρής», παραδοσιακό παραμύθι, περιοδεία σε σχολεία, σκηνοθεσία και ρόλος

2018  «Με δύναμη από την Κηφισιά», Πολυχώρος πολιτισμού Γαλαξίας, σκηνοθεσί

2018-15 » Τα παραμύθια του νερού», περιοδεία σε σχολεία, σκηνοθεσία και ρόλος

2017 «Η Σκελετογυναίκα», κινηματοθέατρο Τριανόν, El Convento Del Arte, σκηνοθεσία

2016 «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», Θέατρο 14η μέρα, σκηνοθεσία και ερμηνεία «Λίζας»

2018-15 «Το Γαϊτανάκι της Χαράς», περιοδεία σε σχολεία, σκηνοθεσία και ρόλος

2018-15 «Τα παραμύθια της γιαγιάς» , κινηματοθέατρο Τριανόν και περιοδεία σε σχολεία,                                  σκηνοθεσία  και ρόλος

2015   Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου » Έρως και Ψυχή», Αλόννησος

2014 «Ο Πέτρος και ο λύκος» με το μουσικό σύνολο Lollipop muss, φεστιβάλ Κρωπίας και περιοδεία σε σχολεία, σκηνοθεσία και ρόλος Πέτρου

2014  » Φερσεφόνη, η διδαχή της απουσίας», θεατρο Χυτήριο, σκηνοθεσία και ερμηνεία » Βάβως»

2014  «Περί Έρωτος» , σκηνική σύνθεση, θέατρο Χυτήριο, σκηνοθεσία

2014  Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου, » Άσμα Ασμάτων», Αλόννησος

2014 «Η πολιτεία του βυθού» της Μάρως Λοίζου, ωδείο Γ.Φακανάς και περιοδείασε                                        σχολεία σκηνοθεσία και ρόλος

2013-14 Δραματουργική επεξεργασία θεατρικών δρώμενων στα σεμινάρια Δραματοθεραπείας                   «H Γυναίκα», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

2013 Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου πάνω στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, Ναυτικό Μουσείο Αλοννήσου

2012 » Ελένη» του Ευριπίδη , θέατρο Κνωσσός, σκην.: Λ. Τσάγκας, χορός

2011 «Ασκητική» του Ν.Καζαντζάκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σκην.: Α. Αγγελόπουλος, χορός

2011 » Ο Ήλιος έλαμπε με δύναμη», θεατρικό δρώμενο Ελευ.Συν.Α., σκηνοθεσία

2011 «Ηρθε ο καιρος για τραγουδια», σκηνοθεσία και διδασκαλία παιδικής παράστασης                                στα   νηπιαγωγεία  Βριλησσίων και Καλυβίων.

2009 » Για ένα ζευγάρι ρόδα – μια σπουδή στο Ματωμένο Γάμο»,  φεστιβάλ Σαντορίνης «Ήχος και Εικόνα, σκηνοθεσία και ερμηνεία «Νύφης»

2008  «Σαν τίποτα να μην είχε γίνει» , θεατρικό δρώμενο Ελευ.συν.α., θεατρο της Ημέρας, σκηνοθεσία

2007 » Η Ψεύτρα» του Ζ.Κοκτώ, θεατρο Φούρνος, παραγωγή Ελευ.συν.α.,  σκηνοθεσία

2004 » Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» του Χόφμαν, Θύρα Τέχνης, ομάδα »                      «To  Αδράχτι», ερμηνεία » το Πνεύμα  των Χριστουγέννων»

1999 » Τίτα Λου» της Κατρίν Ανν, Τεχνοχώρος υπο σκιαν, σκην.: Β.Παπάλη, ερμηνεία » Τίτα»

1998  «Γυναικοκτονίες», καφεθέατρο Φωνές, σκην.: Χρ. Λαμπρινίδη, ρόλος

1998 » Οι επισκέπτες» του Γ.Λυρίτη, θέατρο Σημείο, σκην.: Ηλίας Ασπρούδης,βοηθός σκηνοθέτη

 

 

Back To Top